pondělí 30. ledna 2012

YVES SAINT LAURENT, L'HOMME LIBRE: ZÁVAN SVOBODY

Není to tak dlouho, co Yves Saint Laurent uvedl na náš trh svůj zatím poslední pánský parfém Cologne Gingembre. V únoru, tedy po osmi měsících, příchází další pánská záležitost, nesoucí jednoduchý název L´Homme Libre. Jaké novátorství a novou tvář můžeme očekávat?  

Příliš si nepotrpíme na silná hesla, nicméně YSL o vůni hovoří jako o „nakažlivé síle svobody“. Vezměme to ale popořádku. Vše začalo spojením dvou tvůrců – Oliviera Polgeho a Carlose Benzina. Zatím co Oliviér pracoval ve Francii a Carlos až v New Yorku, oba se soustředili na společný cíl, vytvořit velmi moderní, jemnou a přesto výraznou vůni s nečekaně osvěžujícími vodními tóny. V parfému zpočátku ucítíte bergamont z Kalabrie který se otevírá do tónů svěžích fialkových lístků, bazalky a badiánu, zpestřených špetkou muškátového oříšku a růžového pepře. Dřevitá pačuli a vetiver vytváří z parfému jiskrnou vůni, ve které najdeme i náznaky vonné pryskyřice a horké růže.  Obal je pak stejný jako u L´Homme nebo u La Nuit de L´Homme, tedy průsvitný šestiúhelníkový uzávěr, doplněný v případě L´Homme Libre o kouřově modý flakon se vzestupně světlejší barvou.  

Novou a osvěžující vůni si vzal na triko Benjamin Millepied. Samotné jméno vám možná nic nenapoví. Zmíníme-li, že je francouzský sólista baletu v New York City Ballet, choreograf slavného filmu Černá labuť a manžel Natalie Portman, mamé jasno. Benjamin se nechal slyšet, jak štastný je, že si ho vybral věhlasný módní dům Yves Saint Laurent, o kterém říká: „Pan Yves Saint Laurent byl módní génius a milovník úmění. Svůj talent dal i do služeb tanečního úmění“. Prodává se od února 2012. Cena za 100 ml je 1920 Kč.







Žádné komentáře:

Okomentovat