pondělí 6. února 2012

CZECH AND SLOVAK HAIRDRESSING AWARDS: JANA BURDOVÁ JE POTŘETÍ KADEŘNICÍ ROKU

Dvanáctý ročník předávání cen Czech and Slovak Hairdressing Awards (opět pod patronací Schwarzkopf Professional, divize profesionální vlasové kosmetiky fy. Henkel) sledovalo v Průmyslovém paláci přes tisíc hostů. Celou akci moderovali Martin Pyco Rausch a Libor Bouček, kteří hned zpočátku zjistili, že rozesmát a roztleskat tisícihlavý dav není jednoduché. Jako průvodci večerem byli hbití, pozorní a pohotoví, jako baviči se příliš neosvědčili (dalo se možná předpokládat, že kadeřníky nerozchechtáte vtipnou parukou, ani vytvářením nového "střihu" jedoucí sekačkou).  


O kulturní vložku se postarala Gabriela Gunčíková nebo vlasová umělkyně Anna Kulec-Karampotis a její Trendy Hair Fashion tým, kteří společně připravili vlasovou show s názvem Mannequins' Night. Druhou hair show měl podle tradice předvézt loňský vítěž titulu Kadeřník roku, tedy mladý talent Zoltán Takács. Jeho přehlídka Wicked ale neměla s vlasovou tvorbou příliš společného. Zoltán si plnil jakýsi divoký transsexuální sen a za doprovodu taneční skupiny, jejíž styling až podivně připomínal šílené kreace Lady Gaga, sám předvedl jenom promenádu na podpatcích a lehký pokus o dominanci na jedné z tanečnic. Z kadeřnické práce na pódiu jsme viděli jenom navázání umělého drdůlku na temeno jedné z modelek.  


Letos se hlavní cena a titul Kadeřník roku 2011 vrátily opět do České republiky. Už potřetí (a podle pravidel soutěže naposled) je získala Jana Burdová a její eponymní salon v Teplicích. Jana zvítězila také v kategorii Dámský komerční účes Čechy a Morava. Zbytek večera pak prakticky opanoval pražský salon Robert Starý, jenž si domů odnesl ceny za Dámský komerční účes Praha, Pánský komerční účes, Kolorista roku a Tým roku.


Vítězný set Jany Burdové:







Žádné komentáře:

Okomentovat