čtvrtek 8. prosince 2011

INSPIRATION: TRAVEL IV: TOP 5 PLÁŽÍ SVĚTA

Nebaví vás vstávat do tmy, koukat na ocelově šedé nebe a místo krásného odpoledne venku raději zalezete jako jezevec? Máme řešení - vyjeďte si k moři. Samozřejmě se pokud možno nespokojte jen tak s ledajakými lokacemi. Představujeme vám top 5 pláží světa, alespoň podle National Geografpic.



5.Lanikai Beach, Hawaii
Když se řekne Hawaii, většině se vybaví krásné ženy, velké květy a hlavně ráj na zemi. Pláž je vyhlášeným místem vhodným pro koupání. Průzračná voda, palmový háj, bujné tropické rostliny, korálové útesy, velmi jemný téměř bílý písek je samozřejmostí. 


4.The Hamptons, New York
V případě New Yorku by opravdu málo kdo o tomto pulzujícím velkoměstě řekl, že má čtvrtou nejkrásnější pláž světa. Místo, kde se schází newyorská smetánka je opravdu kouzelné. Na Long Islandu naleznete nejen katalogovou pláž, ale i pás rybářských osad a vesniček zvanou Hamptons, táhnoucí se při pobřeží Atlantského oceánu. 


3.Bora Bora, Tahiti
Až budete hledat synonymum pro romantiku, zapamatujte si Bora Bora. Přímo snová pláž Francouzské Polynésie vás chytne a nepustí. Panenská příroda, pestrá mořská fauna, chráněné laguny, nádherné Tahiťanky s bílým kvítkem za uchem. Toto místo patří díky svým krásám také k jednomu z nejdražších. Naleznete tu za odměnu klidné až intimní hotely či dokonce soukromé pláže.

2.Maledivy

"Země slunce", jak bývají Maledivy přezdívány, zaujímají rozlohu 90 000 km2 nedaleko Srí Lanky. Příjemné téměř rovníkové klima zaručuje celoročně teplé počasí podkreslené neustálým jemným vánkem v palmovém oparu. Ať si vybere bungalovy na vodě, obklopené průzračnou vodou, exotickými rybkami a nekonečným rájem, nebo poněkud klidnější ubytování na pevnině, budete přímo uneseni. 
1.Seychelles
Jedna z nejčastěji fotografovaných pláží světa. Nabízí dokonalé a tiché pláže, čisté tyrkysové mělké moře a tolik symbolické balvany. Ponořte se do ráje, natrhejte si čerstvé mango, skořici, najděte bájné ořechy lásky. Seychelles jsou trochu přísnějším místem pro dodržování předpisů a zákonů, ale díky tomu je příroda tak pestrá, exotická a nedotčená. 

Žádné komentáře:

Okomentovat