neděle 29. ledna 2012

BEST LIPSTICKS: SHISEIDO, YSL, CHANEL, DIOR

Nejen správným výběrem očních stínů nebo řasenky můžeme prohloubit nebo měnit výraz. Existuje jeden zásadní produkt, rtěnka. Nebylo by na tom nic objevného, kdyby si to všechny ženy uvědomovaly. Lesky už jsou dávno pasé a je na čase si přiznat, že ne všem lichotí. Úzké rty nevypadají příliš sexy s nánosem "glazury", stejně tak u starším dam budí někdy spíš úsměvné reakce.


U rtěnek požadovaný efekt záleží čistě na vás. Někdo preferuje matný vzhled rtů, jiný lesklý, pro dalšího je klíčové vyhlazení vrásek či hydratace. Otestovali jsme pár (podle nás zásadních značek našeho trhu) a zde jsou výsledky:


SHISEIDO, Shimmering Rouge
Velmi oblíbená řada rtěnek velmi oblíbené značky - tedy především za hranicemi našeho státu, jak jinak. U nás se dle našeho názoru boom nekonal. Nabízí krásné odstíny, které můžete nosit do školy, do práce nebo na večírek. Za nás vedou nahé odstíny. Hlavní devízou je dlouhotrvající efekt. Vyvážený obsah třpytivých složek pomáhá vytvořit krásný efekt, aniž byste se musela obávat (jako u stínů), že budou naprosto všude. Chlubí se lehkou texturou, kterou na rtech neucítíte.


YVES SAINT LAURENT, Rouge Pur Couture
Snad ještě opomíjenější značka českými ženami než ta předchozí. České ženy si prokazatelně neuvědomují, kdo je Yves Saint Laurent a jak vysoce kvalitní kosmetické produkty nabízí. Podle průzkumu, který si značka nechala na našem trhu provést, přirovnalo 90% dotazovaných značku YSL ke konfekční Zaře. Tuto tragédii napravujeme božskou rtěnkou, která nesmí chybět v žádné kabelce. Skvělý výběr odstínů (včetně čistě bílé nebo tmavém odstínu coca-cola), dlouhotrvající efekt, luxusní balení a dokonalá parfemace melounů a broskví. Silná koncentrace pigmentů a zvláčňujících látek nenechá vaše rty vyschnout.



CHANEL, Rouge Allure Velvet
Opět produktová řada rtěnek, jež v českém kosmetickém rybníčku trochu zapadla. A je to velká škoda, protože návrat ke klasické matné rtěnce nebyl nikdy jednodušší. Svěží ovocné i intenzivní odstíny v matných texturách kloužou po rtech 100% lehce. Dodají jasnou barvu v lehce tlumeném efektu díky matujícím silikonových mikročástečkám, které zároveň vypínají a vyhlazují jemnou pokožku rtů, takže barva ani po několika hodinách neulpívá ve vráskách nebo koutcích úst. Neobsahují sice žádné třpytky, ale rty vypadají vyživeně a zdravě, protože rtěnka pečuje o rty jojobovým olejem. Jediným "nedostatkem" může být prakticky chybějící parfemace.




DIOR, Rouge
Klasiká rtěnka, jejíž textura a účinky jsou pravidelně modernizovány. Super výživné složení dodá rtům svěží look a lehce je přifoukne, na rtech v porovnání o ostatními značkami nevydrží úplně nejdéle, ale lze ji bez problémů aplikovat znovu a znovu, aniž by nános vypadal opotřebovaně. Barevné pigmenty vypadají stejně v tubě i na rtech, produkt má staromódní lehce máslovou parfemaci, opravdu jednoduše se nanáší a především světlejší odstíny můžou bez problémů nahradit váš denní balzám na rty. Je to zkrátka rtěnka, u které ručíme, že nikdy nezůstane ležet v šuplíku.


Žádné komentáře:

Okomentovat