úterý 31. ledna 2012

BEST HAIRSPRAY: BEZ LAKU NA VLASY ANI RÁNU

Ty tam jsou časy, kdy ženy chodily se šílenými kreacemi na hlavách, které připomínaly neprůstřelné helmy. V 80 letech byly lehce stylovější snad jen Francouzky. Ty jednou týdně navštívily salon a objednaly si perfektní drdol. Po krušném týdnu, kdy ženy každý den vlasy slepovaly těmi nejsilnějšími laky, bylo velmi nesnadné je z vlasů lak zcela vymýt. Celá anabáze dávala kadeřníkům zabrat a žádali ten nejsilnější šampon. Jejich přáním bylo vlasy důkladně zbavit stylingu, samozřejmě šetrně. L´Oréal prosby vyslyšel a vyvinul první extra silný šampon - dnešní Kérastase.

Současná žena na denní nošení preferuje spíše slabou fixaci. A protože máme o profesionálních produktech přehled, ukážeme vám ty nejzásadnější. Neobejdou se bez nich v kadeřnických salonech, ani v zákulisí přehlídkových mol, a neobejdete se bez nich ani vy.

L´ORÉAL, Infinium 
Velmi oblíbený lak, jehož kouzlo spočívá v mikro-rosprašovači. Výhodou je snadná aplikace bez slepených vlasů. Produkt totiž není mokrý a rozprašovač nestříká pouze na jedno místo, nýbrž vytváří mlhu. Nakolik pevný máte rádi účes ovlivní i konečný výběr, rozumějte číslo, produktu. Varianty jsou celkem čtyři, čím pevnější účes preferujete, tím vyšší číslo je pro vás to pravé. Bohužel parfemace není z nejúžasnějších, mlha bude všude kolem vás. Útěchou ale  bude perfektně zafixovaný a lesklý účes.

SCHWARZKOPF, Osis+ Finish
Německá produkce vždy zaručovala přesnost a spolehlivost. Stejně tak je tomu u laků na vlasy. Prvním mechanickým lakem na světě byl Schwarzkopf Taft. Od té doby naštěstí ušel kus cesty. Lak pravidelně pomáhá při focení, přehlídkách (jako například při posledním českém Fashion weeku), i ve vybraných salonech. Stupně síly jsou v tomto případě tři, každý opatřený příslušným názvem a číslem. Mějte na paměti, že Schwarzkopf je sice velmi spolehlivý, ale také velmi silný. Nejvyšší stupeň fixace je určený pouze pro "pokročilé".




WELLA, Pererformance
Další původně německý adept (dnes spadá pod americkou společnost Procter & Gamble - Jar, Ariel, ad.). Laky, o kterých Wella hovoří jako o nejprodávanějších, mají dlouholetou tradici a velmi spokojené klienty. Varianty nabízí dvě M a R. Je úplně jedno, o kterou jde příležitost, poradí si hravě se všemi. Nejvíce vyzdvihovaná je nelepivost složení. Televize, přehlídky, salony, tam všude produkt naleznete.

Žádné komentáře:

Okomentovat