sobota 22. října 2011

VIRUS: NEJLEPŠÍ KOLEKCE ČESKÝCH ŠPERKŮ LETOŠNÍHO ROKU

Na letošním Designbloku všechny ostatní designéry převálcovali čeští šperkaři. Překrásné kolekce originálních klenotů obsadily Šporkovský palác v Hybernské ulici a návštevníci Dnů designu v Praze mohli obdivovat více než originální instalace mladých umělců. 

Zdeněk Vacek přebírá cenu za kolekci šperků Virus.
Cenu šéredaktorů za nejlepší kolekci šperků si nakonec odnesli Zdeněk Vacek a Daniel Pošta za svůj set Virus (Více naleznete na: www.zdenekvacek.com). Designéři zkoumali chemické a biologické procesy, při nichž jsou různé objekty napadány cizorodými látkami. Největší část kolekce proto představují náramky a náhrdelníky z průmyslových lan, na kterých "vykvetly" kolonie z křehkého kamence. Mezi dalšími kousky šperků jsou řetězy z červeného zlata, objekty z chirurgické ocele ve spojení se surovými diamanty, tahitskými perlami a pyrity. 

Beauty In Prague INFO: Instalace ve Šporkovském paláci měla připomínat starou chemickou laboratoř. Masivní dřevěné rámy a podstavce a oprýskané lampy obklopovaly subtilní šperky. Líbí se nám kombinace hmotných materiálů a vzácných materiálů, které jsou dávkovány v přesných exkluzivních porcích. 100%










Foto: Kristýna Hrabětová, Jiří Herman.


Žádné komentáře:

Okomentovat