úterý 22. listopadu 2011

MAC, FACE AND BODY FOUNDATION: 20 LET STARÝ MAKE-UP

Produkt MAC Face and Body Foundation je na trhu už dvě dekády a jde pravděpodobně o tekutý make-up, který se MACu co do nenáročnosti, obliby a všestrannosti nikdy nepodařilo zopakovat nebo dokonce překonat. 

Beauty in Prague INFO: Mac Face and Body Foundation je báze na vodním základu, která je voděodolná a navíc dokonale otěru-odolná. Prodává se celkem ve 13 odstínech v nadrozměrném balení 120 ml za cenu 1000 Kč, což z něj činí jeden z nejvýhodnějších tekutých make-upů vůbec. Jeho textura je velmi tekutá a je dobré zmínit, že při každém použití spotřebujete pravděpodobně lehce víc, než u běžné báze. Pokud navíc lahvičku jednou otevřete, měli byste se věnovat jejímu spotřebování, protože trvanlivost tekutiny je omezená - po čase (2-3 měsíce) totiž začne lehce oxidovat a voda se začne oddělovat od ostatních složek. Možná vás překvapí i typická "vůně" produktu, která se dá popsat jako plastová nebo sterilně umělá. Ta však mizí v momentě, kdy make-up zaschne na pokožce.

Jak název napovídá, můžete aplikovat na obličej i jakékoli části těla, které potřebujete zdokonalit (ideální například na nohy nebo ramena). Trvá přibližně dvě minuty, než se tekutina kompletně usadí na pokožce (po tuto dobu se budete přímo zářit), pak zanechá dokonale svěží přirozený efekt a vše je opravdu otěru-odolné. Počítejte však s tím, že make-up povrch kůže jako by uzamkne, a tak každý další produkt, který na něj aplikujete (například pudr nebo bronzer) už otěru-odolný není a setře se snadněji než obvykle.

Jednou rovnoměrnou vrstvou získáte lehké - střední krytí. Face and Body Foundation si určitě neporadí s těžkými nedokonalostmi, ale dá se několikrát vrstvit, pokud mezi jednotlivými nánosy počkáte zmiňovanou jednu až dvě minuty. Aplikujte čistými prsty, štětcem, vlhkou houbičkou nebo prakticky jakýmkoli jiným způsobem, který vám vyhovuje. Make-up reaguje vždy přibližně stejně a technicky dobrého výsledku dosáhnete prakticky za každé okolnosti. Ideální je proto pro úplné začátečníky. Jeho odstíny mají navíc jakousi vůli - pokud se vám nepodaří nalézt tón, který dokonale odpovídá vaší pleti, nic se neděje, make-up má schopnost velkoryse se přizpůsobit. 100%


Žádné komentáře:

Okomentovat